Kennel Mu-Ti-La

 

Bakgrunn


 

Det er meg , Toril som er  den lidenskapelige hunde elskeren i huset. 
Jeg har drevet med hund siden jeg fikk min første hund som seksåring, en  strihåret Fox Terier som hadde navnet "Brutus".

 carla

oss 

oss

oss

 

 

 

Jeg sammen med hundene Amie og Dorthe og Brutus:

   oss

oss    oss

 

I hele oppveksten og så langt i livet har hund vært min store lidenskap og livsstil. Jeg begynnte mitt oppdrett i 1984, og har blant annet vært innom disse rasene; Bichon Frise, Bearded Collie, Westie, Tibetansk Terrier, Dvergpinscher og Shar Pei. Noen av dem sammen med min mor eller med min tidligere oppdretter.

oss   oss

oss

 

Jeg kjøpte min første Bearded Collie av Gunn Lyngstad ved Angie`s , dette var uten tvil rasen som fikk meg interesert i pelsarbeid. Gunn var gjennom hele min ungdom, min store mentor når det gjelder hund. Jeg reiste land og strand sammen med henne og stillte egne og hennes hunder. Da jeg bodde i Oslo trente jeg også flere av hennes hunder til utstilling.

 

Oppdretterklasse på Biri 1993:

oppdretterklasse

 

NKK Sjølyst 1987:

NKK

 

Vår første Champion var Mu-Ti-La`s Alberto en fantastisk herlig Tibbe gutt, eid av to like herlige damer Bente og Vigdis.

 

Norsk Utstillings Champion Mu-Ti-La`s Alberto:

alberto

Albert lå flere år på toppen av Gulltibbe listen.

Grunnen til at vi sluttet med Tibetansk Terrier er rett og slett alt pels arbeidet. Vi er en  stor familie som krever at jeg er der til enhver tid, og da ble det etter hvert vanskelig og prioritere pelsarbeid på en så krevende rase.

 

Det var her Dvergpinscheren kom inn i livet vårt for og bli.

 

Meg og Eirik med hundene:

dp

 

Jeg har  etter hvert fått en ganske bred  erfaring med hund, da jeg i en årrekke har jobbet som hundefrisør og ikke minst siden jeg var ung jente har "handlet/stillt"  andres hunder. Jeg har handlet følgende raser: Bichon Frise`, Bearded Collie, Napolitansk Mastiff, Skotsk Terrier, West Higland White Terrier, Cairn Terrier, Tibetansk Terrier, Rottweiler, Dobermann, Boxer, Boston Terrier, Dvergpinscher, Shar Pei, Pekingneser . m.fl.

Jeg kan fortelle at jeg gjennom årene har klippet og trimmet frem flere hunder fra forskjellige raser i forskjellige grupper til Champion tittler. 

Jeg har gått Norsk Kennel Klubb`s Kynologi Kurs, foredragsholdere Wenche Eikeseth og Maja Aanestad. 
Planen videre er å få tatt ringsekretær kurset høsten 2007  og få gjort meg ferdig med den utdannelsen ,slik at jeg etter hvert kan søke om å bli tatt opp som dommer aspirant. Dette ser jeg for meg og event bruke 6-7 år på med små barn og ungdommer i huset.

Ellers  prøver jeg og holde meg så oppdatert som mulig rundt genetikk og andre viktige/interesante ting man kan knytte opp til hundehold. Akkurat nå leser jeg Astrid Indrebøe`s bok om Genetikk, Avl og Oppdrett.